«Παράδειγμα προς μίμηση» η συνεργασία μεταξύ φορέων, θεσμών και συλλόγων για το «Tripoli Street Food Festival»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου, η Τρίπολη ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται το «Tripoli Street Food Festival» έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, υπό την επιμέλεια της εταιρείας Soulfood Thessaloniki OE.

H πλατεία Άρεως θα μεταμορφωθεί σ’ ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, kitchen lab, kids’ corner και πολλή μουσική, ενώ δεν θα λείψουν και οι δράσεις για τα παιδιά.

Οι διοργανωτές αυτής της μεγάλης εκδήλωσης, που γίνεται για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραχώρησαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Τρίπολης κοινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των δράσεων του Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ως οικοδεσπότης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία πρόταση του Επιμελητηρίου, που υλοποιεί ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καφεστιατόρων Αρκαδίας και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Τρίπολης. «Σκοπός είναι η Τρίπολη να γίνει το επίκεντρο όλης της Πελοποννήσου, για το συγκεκριμένο τριήμερο. Στόχος είναι η τόνωση της επισκεψιμότητας και της τοπικής αγοράς. Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους Πελοποννήσιους να έρθουν στην Τρίπολη, για καλό φαγητό, διασκέδαση και χαρά» τόνισε ο κ. Τζιούμης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και συλλόγων, για το Street Food Festival ως «παράδειγμα προς μίμηση» το οποίο θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι οι φορείς μπορούν να συνεργαστούν και εμείς οι φορείς βάζουμε το λιθαράκι μας ώστε αυτό να έχει μια γεωμετρική πρόοδο» είπε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι το Street Food Festival είναι μια ιδέα που η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είχε από το 2019 αλλά δεν προχώρησε, όπως και άλλες λόγω της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Θέμης Ζούζουλας, εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά οι φορείς σαν «μία γροθιά» προσπαθούν να κάνουν μία τέτοια εκδήλωση με δεδομένη την επιτυχία αλλά και την επισκεψιμότητα καθώς πολύς κόσμος θα επισκεφθεί και θα γνωρίσει την Τρίπολη.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας κ. Βασίλης Αθανασιάδης, φανερά ικανοποιημένος από τη συνεργασία και την υλοποίηση της δράσης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ αρκαδικών γεύσεων με προϊόντα ΠΟΠ και γκουρμέ κουζίνα αλλά πρόκειται για κάτι ανάλαφρο που εμπεριέχει χαρά, διασκέδαση και ευεξία.

Σε αυτό το σημείο με παρέμβασή του ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι η επόμενη συνεργασία να είναι ένα ”Φεστιβάλ Αρκαδικών Γεύσεων” με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να αποδέχεται και να δεσμεύεται ότι στο εγγύς μέλλον θα υλοποιηθεί και αυτή η δράση.

Την παρουσίαση έκλεισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κα. Ελένη Καρούντζου, η οποία ανέφερε ότι πρόκειται για ένα 3ήμερο event πολιτιστικού και τουριστικoύ επιπέδου, με δράσεις για τα παιδιά αλλά και με παιδιά, που αναδεικνύει τον Δήμο Τρίπολης και όλη την Αρκαδία και σημείωσε ότι «είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις και περιμένουμε όλους τους συνδημότες μας και όχι μόνο».

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Tripoli Street Food Festival

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17 Ιουνίου, 18:00 – 00:00, Σάββατο – Κυριακή, 18-19 Ιουνίου, 12:00 – 00:00.

Πλατεία Άρεως, Τρίπολη

Είσοδος ελεύθερη