Παράταση του Κτηματολογίου ζητούν οι μηχανικοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εκτίμηση ότι πρέπει να παραταθεί η εγγραφή περιουσιακών στοιχείων στο Κτηματολόγιο μετά την 6μηνη παρέλευση της διαδικασίας, έκανε μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’ του Παλμός 90,5 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων μηχανικών Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος τόνισε ότι “το θέμα είναι τεράστιο καθώς αφορά την ιδιωτική περιουσία των πολιτών, η οποία ξαφνικά θα πρέπει να δηλωθεί ηλεκτρονικά οπότε το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα” προσθέτοντας ότι “χρόνια ανομίας και ανοχής από την πλευρά όλων των Κυβερνήσεων διαχρονικά που ανέχτηκαν παρατυπίες, όπως τα αυθαίρετα οπότε σε 6 μήνες δεν είναι εφικτό να καταγραφούν τα πάντα”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Επισήμανε ότι “στην συνέντευξη τύπου στη Καλαμάτα όσο από την αρχή του έτους ζητήσαμε ως μηχανικοί με τα επιστημονικά σωματεία, την παράταση πέραν του εξαμήνου δηλαδή μετά το τέλος καλοκαιριού, οπότε θα δημιουργηθούν προβλήματα”. Εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση ότι “ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί, υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε καμπάνια από την εταιρία Κτηματολόγιο Α.Ε., αλλά ως τώρα δεν υλοποιήθηκε καθώς οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του εγχειρήματος” καθώς με βάση όσα ισχύουν ότι δεν δηλωθεί μετά από χρόνια θα περάσει αυτόματα στα χέρια του Δημοσίου.

Κλείνοντας συμβούλευσε τους πολίτες “σε πρώτη φάση να βρούν τα συμβόλαιά τους και να δεν τα έχουν να απευθυνούν στα υποθηκοφυλακεία, να δούν τις μεταγραφές περιουσιακών στοιχείων, να ελέγξουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά μαζί με τα τοπογραφικά για να προχωρήσουν οι δηλώσεις”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ