Παρέμβαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα σε ψηφιακή συνάντηση για τουριστικό “άνοιγμα” της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κύπρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Ο Μοριάς ξανασυστήνεται στην Κυπριακή Αγορά” ήταν το αντικείμενο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου, την οποία διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου, το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου, με αντικείμενο την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου στη μεγαλόνησο.

“Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή της Ελλάδας που έχει ίσως τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με την Κύπρο, οι δεσμοί που υπάρχουν είναι ακατάλυτοι” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του κατά την εν λόγω συνάντηση -την οποία συντόνισε ο Πέτρος Σαγάνας, προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου και στην οποία μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος και η Μαίρυλιν Κωνσταντίνου διευθύντρια πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας TUS Air.

Ο περιφερειάρχης, συνεχίζοντας, ζήτησε να ενισχυθούν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κύπρου, με γέφυρα σύνδεσης το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Όπως παρατήρησε, “εκατοντάδες παιδιά από την Πελοπόννησο σπουδάζουν στα ΑΕΙ της Κύπρου, ενώ εκατοντάδες Πελοποννήσιοι έπεσαν υπερασπίζοντας τη μεγαλόνησο το 1974 κατά την τουρκική εισβολή”. Και συνέχισε:

“Τα παραπάνω αποτελούν δύο -από τους πολλούς- παράγοντες, ευκαιρία αλλά και προϋπόθεση, για να αναπτυχθούν οι επαφές μεταξύ των δύο περιοχών”.

Όπως είπε ο Π. Νίκας, γίνεται σχεδιασμός πολιτιστικών εκδηλώσεων, ήδη από φέτος, που θα αφορούν στην Πελοπόννησο και στην Κύπροπολιτιστικών, εξελίσσεται δε προγραμματισμός για ανάπτυξη δράσεων όπως ο θρησκευτικό τουρισμός και η γευσιγνωσία, ενώ για τον επόμενο χρόνο εξετάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή τουριστική έκθεση της Λευκωσίας.