Παραδόθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η ολοκληρωμένη γέφυρα της παράκαμψης Κάτω Δολιανών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου στην κυκλοφορία, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η γέφυρα της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών.

Στη σύντομη ομιλία του ο περιφερειάρχης, μετά την τελετή του αγιασμού, υπογράμμισε “την συνολική προσπάθεια, διαχρονικά, όλων περιφερειακών Αρχών, μετακλητών και αιρετών, που οδήγησε στην ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι” για να προσθέσει:

“Είναι ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά τα έργα έχουν συνέχεια. Δεν τα φτιάχνει ο περιφερειάρχης, αλλά ο λαός με τα χρήματα που δίνει, είτε ο ελληνικός λαός είτε οι ευρωπαίοι πολίτες -όπως στην περίπτωση του συγκεκριμένου έργου”.

Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι με την παράδοση της γέφυρας στον Τάνο ουσιαστικά ολοκληρώνεται το προϋπολογισμού 7,3 εκ ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Αστρους, καθιστώντας έτσι ασφαλέστερη και ταχύτερη την οδική επικοινωνία της αρκαδικής πρωτεύουσας με το Αστρος και την ανατολική περιοχή της Αρκαδίας.

Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο “είχε σοβαρά μελετητικά προβλήματα από το ξεκίνημά του, που έπρεπε να ξεπεραστούν” για να σημειώσει ότι “εμείς ως Περιφέρεια προφανώς κάναμε το καθήκον μας”, αλλά στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου υπήρξε εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τόνισε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη “για το άριστο επίπεδο επικοινωνίας και συνεννόησης”, τον πρόεδρο της ΤΚ Δολιανών Δημήτρη Μεγκλή “που έπραξε το καλύτερο δυνατό”, τα υπηρεσιακά στελέχη της διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, αλλά και προς την ανάδοχο εταιρεία για τη συνεργασία της.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας εκπονείται ήδη η μελέτη για την ευρεία παράκαμψη της Τεγέας, “ένα έργο απόλυτης προτεραιότητας προκειμένου ο οδικός άξονας που συνδέει την Τρίπολη με το Παράλιο Αστρος να είναι ασφαλής στο σύνολό του για όσους κινούνται σε αυτόν. Επιπλέον, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι στην περιοχή της παράκαμψης των Δολιανών θα γίνουν από την Περιφέρεια επιπλέον παρεμβάσεις στα πρανή, στις τάφρους αλλά και για την εγκατάσταση οδοφωτισμού.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η γέφυρα της παράκαμψης των Δολιανών είναι ένα σημαντικό για την Αρκαδία έργο που υλοποιήθηκε από το ΠΕΠ 2014 – 2020, προσθέτοντας ότι επίσης σημαντικά έργα αποτελούν το αντιπλημμυρικό στο Ζευγολατιό, όπως και το Γηροκομείο στη Μεγαλόπολη, αλλά και οι ουσιαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας σε όλη την Π.Ε., στο Αστρος, στο Λεωνίδιο, στη Δημητσάνα, στα Τρόπαια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα.

Στην εκδήλωση σήμερα παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος Δολιανών Δημήτρης Μεγκλής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της διαχειριστικής αρχής και της Περιφέρειας κ.α.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΤΣΙΓΓΑΝΟΥ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετέβη στο Παράλιο Αστρος όπου στη θέση Ατσίγγανος ολοκληρώθηκε το προϋπολογισμού 395.000 ευρώ έργο προστασίας απ’ τη θαλάσσια διάβρωση, του δρόμου Παράλιο Αστρος – Ξηροπήγαδο προς Κιβέρι και Ναύπλιο.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του, “ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό και απολύτως απαραίτητο έργο στο Παράλιο Αστρος που αφορούσε στην προστασία του παραλιακού δρόμου στον Ατσίγγανο από την θάλασσα” και εξέφρασε ευχαριστίες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, τον πρόεδρο της ΤΚ Παράλιου Αστρους, όπως και στο Λιμενικό Σώμα για τη συνεργασία του, αλλά και στους πολίτες της περιοχής, καθώς και στην ανάδοχο εταιρεία.

Ανακοίνωσε δε ότι από την Περιφέρεια προχωρεί η διαδικασία για τον φωτισμό του δρόμου από την επαρχιακή οδό μέχρι το Παράλιο Αστρος.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Παράλιου Αστρους Πέτρος Χάρβαλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της διαχειριστικής αρχής και της Περιφέρειας κ.α.