Παρουσίαση στην Τρίπολη του προγράμματος HORIZON ”Smart Bear”, σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δράση ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON ”Smart Bear” διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουνίου, στον χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ Τρίπολης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μελών του ΚΑΠΗ -και όχι μόνο- σχετικά με τις παροχές και υπηρεσίες του εν λόγω προγράμματος, στην παρουσίαση του οποίου υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πολιτών προς τους οποίους αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα του ‘Smart Bear’, ενώ ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις.

Οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση διατύπωσαν έντονη επιθυμία για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ”Smart Bear”, ώστε -μέσα από τη χρήση καθημερινών ‘έξυπνων’ συσκευών- να πετύχουν μια υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σετ των έξυπνων συσκευών και η τεχνική υποστήριξη θα παρέχονται δωρεάν στους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος με την ιδιότητά του και ως Project Legal Signatory (PLSIGN) του προγράμματος, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Task Manager του έργου Σωτήρης Καμαρινόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του προγράμματος, ενώ ο Δήμος Τρίπολης εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου γιατρό Γεωργία Παναγοπούλου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει στο επόμενο χρονικό διάστημα καινούργιες δράσεις ενημέρωσης κοινού με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος σε πολίτες οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο ‘Smart Bear’.

Συγκεκριμένα τέτοιες δράσεις θα γίνουν, αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης (οδός Ρήγα Φεραίου 5), μεθαύριο Πέμπτη 15 του μήνα στο Στενό -σε συνεργασία με Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Τρίπολης- και την επόμενη Πέμπτη 22 Ιουνίου στο παράρτημα του ΚΑΠΗ στην Κερασίτσα της Τεγέας.