ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕΕΝΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ανακοίνωση του Σωματείου μας για το ναυάγιο στην Πύλο με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες. Παρακαλούμε όπως τη δημοσιεύσετε άμεσα καθώς καλούμε σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην Τρίπολη στην Πλατεία πετρινού, αύριο Πέμπτη 15 Ιούνη , 7:30μμ

ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Η θλίψη και η οργή μας είναι ανείπωτη. 79 πνιγμένοι συνάνθρωποί μας μέχρι στιγμής, ξεριζωμένοι πρόσφυγές και μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σε ένα δουλεμπορικό καράβι με 600-700 ψυχές από τις οποίες 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια. Ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις θάλασσες της μεσογείου, που έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών μεταναστών και προσφύγων.

Ξεριζωμός λόγω των πολέμων και της φτώχειας στον βωμό των βρώμικων ιμπεριαλιστικών παζαριών του ΝΑΤΟ που καταδικάζει τους λαούς της περιοχής σε μετανάστευση. Ανθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα από τις απάνθρωπες συμφωνίες της ΈΈ για τη μετανάστευση, να τους εκμεταλλεύονται κυκλώματα διακινητών και να εγκλωβίζονται σε άθλιες συνθήκες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά.
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στήριξαν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΈΈ και στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, έδωσαν απλόχερα εδάφη, χρήματα, ακόμα και εξοπλισμό, για να συνεχίσουν να γίνονται αυτοί οι άδικοι πόλεμοι με εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους.. Έίναι συνυπεύθυνοι μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΈΈ για τα -εδώ και χρόνια- επαναλαμβανόμενα εγκλήματα με πνιγμένους μετανάστες στη μεσόγειο θάλασσα. Έίναι εκείνοι που υπερασπίζονται κι αναπαράγουν αυτόν τον άδικο κόσμο, γεμάτο πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.
Δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο σαν κανονικότητα. Μία είναι η επιλογή μας ακόμα μια φορά: να μη σωπάσουμε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στο πλευρό όσων είναι θύματα αυτού του άδικου κόσμου.
Έίναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Έλλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΈΈ. Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία
των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους!
Όλοι στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
Τρίπολη, πλατεία Πετρινού, 7:30μμ