Πολεμικό κλίμα ΗΠΑ – Ρωσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβσε ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter. Η απειλή προς την Ρωσία ξεκάθαρη: Ετοιμάσου Ρωσία, πύραυλοι θα (αρχίσουν να) έρχονται. Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει».

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Θέλετε να εμποδίσετε την έρευνα για τα χημικά, απαντά η Μόσχα

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα. Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να «ετοιμαστεί» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν τη Συρία με «ωραίους, καινούριους και έξυπνους» πυραύλους. «Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook. Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια.»

Το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το αν θα πλήξουν τη Συρία έπειτα από μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με οργανώσεις παροχής ιατρικής βοήθειας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, το Σάββατο. Σύμφωνα με το Sputnik, η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση στα όσα έγραψε ο Τραμπ στο twitter. «Οι έξυπνοι πύραυλοί σου να στοχεύουν τρομοκράτες και όχι εκλεγμένες κυβερνήσεις».

Κρεμλίνο: Πάρτε μια ανάσα…

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία θα αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν μια ήδη εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κατέστησε σαφές πως αντιτίθεται έντονα σε ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της συμμάχου του. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισχυρισμοί ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά όπλα δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και είπε ότι επιθυμεί να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για το συμβάν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, ο οποίος είπε πως θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε πύραυλος των ΗΠΑ εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας και πως θα τεθούν στο στόχαστρο οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, το Κρεμλίνο είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τέτοια ζητήματα.

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα όπως τι θα μπορούσε να συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό ή εκείνο το πλήγμα. Θα ήθελα ακόμη να ελπίζω πως όλα τα μέρη θα αποφύγουν ορισμένα βήματα που κανείς δεν προκάλεσε στην πραγματικότητα, τα οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Η φερόμενη αυτή χημική επίθεση «είναι μία απάτη και μία ακόμη πρόκληση», δήλωσε εξάλλου σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Η Δαμασκός δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δεν υπάρχουν πληροφορίες για χρήση τους από τη Δαμασκό», είπε. «Αυτό που συμβαίνει είναι μία εξαπάτηση παγκόσμιας κλίμακας. Κανένας δεν δίνει σημασία σε αποδείξεις, σε γεγονότα. Όλος ο κόσμος έχει λάβει ήδη μια απόφαση σύμφωνα με έναν σκοπό που είναι ήδη γνωστός: απομακρύνετε τον Άσαντ», είπε.

 

Donald J. Trump@realDonaldTrump

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!