Πολυτεχνείο: Μολότοφ, 19 συλλήψεις και καταστροφές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19  συλλήψεις ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά το τέλος της  πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πεδίο μάχης  για ακόμη μία φορά  το Πολυτεχνείο και οι γύρω δρόμοι της περιοχής των Εξαρχείων.

Βροχή από μολότοφ, πέτρες, χημικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και η «Αύρα» το ειδικό όχημα της αστυνομίας που πραγματοποιούσε συνεχώς ρίψεις νερού προς την πλευρά του πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπου υπήρχαν φωτιές.

Η ένταση στον χώρο του Πολυτεχνείου, που υπέστη σοβαρές καταστροφές, εκτονώθηκε λίγο μετά τις 23:00, με τους κουκουλοφόρους ωστόσο να παραμένουν στο σημείο.

Λίγο αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Στουρνάρη, όπου συνεχίστηκε το «κηνυγητό» με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα, άγνωστοι άναψαν φωτιές στους δρόμους και πετούσαν πέτρες και μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν προσαγωγές, ενώ απώθησαν τους ταραξίες προς την πλατεία Εξαρχείων.

Κρότου λάμψης έπεσαν και στην Τσαμαδού, ενώ δακρυγόνα και πετροπόλεμος δημιούργησαν εκρηκτικό κλίμα και στην Τοσίτσα, όπου επίσης άναψαν φωτιές.