Πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση για τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το διαχρονικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία από όλες τις Κυβερνήσεις και η αντικατάστασή της με ευέλικτες-ελαστικές μορφές εργασίας έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων. Σήμερα οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριαρχούν και με ευθύνη των Δημάρχων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να μην μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους.

   Σε όλους αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τους συναδέλφους με το πρόγραμμα stage, που δούλευαν με stage από το 2009, χωρίς ασφάλιση, με 500 ευρώ μισθό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με αρκετές αρμοδιότητες ο καθένας .Οι έξι (6) συνάδελφοί μας, μετά από 12 χρόνια δουλειάς μπαίνουν στην ανεργία και Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή κρύβονται πίσω από δικαστικές αποφάσεις.

   Έχει τεράστιες ευθύνες και το σωματείο του Δήμου, που στην γραμμή πάλης του ,κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις. Την εκφράσανε στους συμβασιούχους της καθαριότητας, όταν σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν  στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, την περίοδο των κινητοποιήσεων, τους αποκάλεσαν «ωφελημένους», οι οποίοι έπρεπε να φύγουν για να έλθουν άλλοι.

   Την ίδια στιγμή το Σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μέσα από κινητοποιήσεις ( απεργίες, κλείσιμο γραφείων, αποκλεισμό συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων της Επιχείρησης, συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών), αγωνίζεται σταθερά στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

 Πρέπει να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με τροπολογία της κυβέρνησης, που να επαναπροσλαμβάνει τους έξι (6) εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας και να τους αναγνωριστούν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των έντεκα (11) χρόνων εργασίας τους.

  Σε αυτή την κατεύθυνση το Σωματείο μας θα βρίσκεται αλληλέγγυο στους αγώνες πού προτείνουμε να προγραμματίσουμε, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, εργασία  με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

                                    Ομόφωνα  Το Δ.Σ. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΥΑ