Προβολή ντοκιμαντέρ «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στο Sydney 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΩΤΟ: Dimitrios Ilias Lianos

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία 500 θεατών περίπου, παρουσιάστηκε χθές Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Sydney, sto G.U. SINEMA το ντοκιμαντέρ «Η δική μας Μαρία Κάλλας».

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 95 λεπτών, προβλήθηκε ταυτόχρονα σε τρεις αίθουσες

Η  ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα επικεντρώνεται στη ζωή της Μαρίας Κάλλας. Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Τον ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου έχει αναλάβει η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.

Φωτογραφία του Dimitrios Ilias Lianos.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι όχι μόνο να φωτίσει άγνωστες πτυχές της Κάλλας, αλλά να δοθεί και έμφαση στη μεσσηνιακή της καταγωγή, ώστε το πατρικό της σπίτι να μετατραπεί σε Μουσείο.

Πριν την έναρξη της προβολής παρετέθηκε cocktail όπου κυριαρχούσαν οι Καλαματιανές (σε συνταγή) δίπλες της κ.Μαρίας απο το ΒΕΧLEY.

Την ταινία παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χ. ΔΑΝΑΛΗΣ η πρόεδρος του Ελληνικού festival NIA ΚΑΡΤΕΡΗ, η Πρόεδρος της ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙAΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΝΟ ΤΖ.ΤΣΑΡΙΔΗ, ο γραμματέας της μεσσηνιακής Αμφυκτονίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΙΓΟΣ και το Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Μετά το τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης κ. ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΟΚΑΣ απάντησε σε ερωτήσεις των θεατών. 

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ στο Greek Orthodox School στο Σύδνεϊ

Mε πληροφορίες και φωτογραφίες από τον συνεργάτη μας  Dimitrios Ilias Lianos