Προεκλογικό μενού με συνδυασμούς πριν και μετά τις γιορτές στη Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προεκλογικό ντελίριο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις γιορτές καθώς ο καιρός γαρ εγγύς για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 26 Μαίου 2019 εκτός αν μας προκύψουν νωρίτερα άλλες…εκλογές.

Στην Τριφυλία μετά τις εκρηκτικές συνεδριάσεις στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο πριν ακόμα καταλαγιάσει η οριακή ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος που σημαδεύτηκε με απουσίες και αποχωρήσεις, το επόμενο κρίσιμο τεστ είναι αυτό του προϋπολογισμού.

Η συνεδρίαση αναμένεται πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με το πρόγραμμα να είναι σχεδόν έτοιμο καθώς αναμένεται να κυμαίνεται σε περσινά επίπεδα σε ότι αφορά το ύψος του.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΛΛΆ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;

Από την άλλη σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί εκτός απροόπτου ανεξάρτητος συνδυασμός από την περιοχή της Κυπαρισσίας, που από τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν θα αποκαλυφθεί αν έχει ή όχι κομματική στήριξη καθώς προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο.

Αν δημιουργηθεί συνδυασμός με ανακύκλωση ίδιων προσώπων το εγχείρημα πιθανόν να…μπατάρει καθώς η κοινωνία απαιτεί φρεσκάδα και νέες ιδέες. Αν κάνει την διαφορά αλλάζοντας πλήρως την πολιτική μορφολογία της περιοχής, θα έχει ελπίδες να διεκδικήσει περισσότερες έδρες σύμφωνα με εκτιμήσεις από ρεπορτάζ κοινής γνώμης που έχουμε αναδείξει.

ΟΡΑΤΟΤΗΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πάντως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά τις γιορτές δεν αποκλείεται να έχουμε και…ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από την πλευρά της πλειοψηφίας που θα συνθέσουν δική τους ομάδα. Στην μείζονα αντιπολίτευση την ίδια ώρα οι απουσίες βγάζουν…νόημα καθώς κι εκεί προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα.

Όπως και να έχει η Τριφυλία δεν μπορεί να βγει χαμένη από την μάχη των εκλογών του Μαίου καθώς κινδυνεύει να βυθιστεί στην εσωστρέφεια, με δεδομένη την πληθυσμιακή της καθίζηση, την ανομοιογένεια και την λογική των χαρτογιακάδων και καρεκλοκένταυρων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ