Προς υλοποίηση οι άξονες Μεσσήνη – Λάμπαινα και Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι στην Π.Ε. Μεσσηνίας με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 40 εκ. ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση των δύο μεγάλων οδικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας, ενταγμένων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Στ. Ανασασόπουλος αναφέρθηκε στο έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα, με προϋπολογισμό 8.670.000 ευρώ.

Οπως γνωστοποίησε ο αντιπριφερειάρχης, για το εν λόγω έργο η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας, που είναι ο φορέας υλοποίησης, απέστειλε πρόσφατα το κτηματολογικό διάγραμμα και τον σχετικό πίνακα -για ανάρτηση και ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού- στις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή το Δασαρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία, αλλά και στον αρμόδιο Δήμο Μεσσήνης. Η προετοιμασία αυτή απαιτείται για να προχωρήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης μέσω απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται προς το τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου.

Παρόμοια βήματα, ανέφερε ο Στ. Ανασασόπουλος, ακολουθήθηκαν και για το έργο βελτίωσης της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη, στο τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 29.899.900 ευρώ. Για το έργο αυτό η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών θα γίνεται από το Δήμο Τριφυλίας.

Σύντομα πάντως, θα δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, μονάδα ενημέρωσης και για τα δύο πιο πάνω έργα.

Οπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, “θα προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες επίταξης ώστε να οι ιδιοκτήτες που απαλλοτριώνονται τα ακίνητά τους σύντομα να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται και τα έργα να υλοποιηθούν απρόσκοπτα”.

Παρόντες στη σημερινή συνέντευξη ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Γιώργος Ντελής (για το τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι) και Αντώνης Κουτρουμπής (για το έργο της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα από Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα), οι οποίοι ανέλυσαν τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας για την απαλλοτρίωση των ακινήτων που περιλαμβάνονται στα κτηματολογικά διαγράμματα των εν λόγω έργων.