Προτεραιότητα για την Μεσσηνία η κοινωνική πολιτική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την εκτίμηση ότι η κοινωνική πολιτική προέχει πάνω από όλα θωρακίζοντας την συνοχή της Μεσσηνίας κι επομένως της Περιφέρειας, εξέφρασε με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας στο νομό, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αντωνία Μπούζα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο από τον Ρ/Σ Παλμός 90,5.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα Μεσσηνίας, αρχικά ανέφερε ότι “το ευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα ολοκληρωμένα σε συνεργασία με τους Δήμους έγινε πιο αποτελεσματική η υλοποίηση της δράσης, ώστε να ωφεληθούν οι άνθρωποι που χρήζουν την αρωγή που απαιτείται” για να προσθέσει ότι “είναι αλήθεια ότι δικαιούχοι ήταν 7.002 οικογένειες σε όλη την Μεσσηνία ενώ μετά την πρώτη φάση θα ακολουθήσουν Νοέμβριο και Δεκέμβριο οι επόμενες δράσεις διανομής και αλληλεγγύης στους δικαιούχους”.

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Σε ερώτηση για την αναγκαιότητα του προγράμματος με τον υψηλό αριθμό οικογενειών που χρειάζονται αρωγή εκτίμησε ότι ο αριθμός των οικογενειών που πλήττονται αυξάνεται όσο διογκώνεται η οικονομική κρίση καθώς “η παρατεταμένη αυτή κατάσταση στα νοικοκυριά κινητοποιεί πάντα την περιφέρεια Πελοποννήσου με τον σχεδιασμό που έκανε ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από την Ε.Ε. τα οποία θα είναι υποβοηθητικά σε ποικίλες δράσεις οι οποίες εξελίσσονται σταδιακά” αναγνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες για τον μεσσηνιακό πληθυσμό λόγω της ανεργίας, υψηλής φορολογίας και επομένως η κοινωνική πολιτική “είναι πρώτο στη πυραμίδα διεκδικήσεων για την πελοπόννησο καθώς έχουμε ειδικευμένα στελέχη ώστε να διαχέεται η κοινωνική πολιτική”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “ο ρόλος της περιφέρειας δεν είναι διαχειριστικός ή να στρέφει την κοινωνική πολιτική προς την εκάστοτε Κυβέρνηση αλλά να διαθέτει τεχνογνωσία ώστε να σχεδιάζει μόνη της την κοινωνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ