Πρόγραμμα Θερινών Προβολών Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Que sera, sera», τραγουδά η Doris Day κάτω από μια ζεστή φεγγαρόφωτη καλοκαιρινή βραδυά και δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή για να περιγράψει κάποιος μια θερινή προβολή πλημμυρισμένη με νυχτερινούς θορύβους και καλοκαιρινές οσμές. «Ο,τι είναι να γίνει, θα γίνει» εξάλλου, το καλοκαίρι θα έρθει με την ζέστη του, τα μπάνια του, τις αναμνήσεις και τις ελπίδες που συνοδεύουν τα ακαταμάχητα βράδια του.

Με το χιούμορ σαν όχημα φυγής από την πραγματικότητα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της λέσχης πλημμυρίζει από κλασικές νύχτες κωμωδίας από το παρελθόν μέχρι σύγχρονες ταινίες πρώτης προβολής.

Για πρώτη φορά πρόκειται να προβληθούν στην πόλη τα απολαυστικά Που Πάω Θέε Μου; [15/06 Quo Vado?], Η Ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη [17/08 Le Tout Nouveau Testament] και το Με Σειρά Εξαφάνισης [31/08 Kraftidioten] στο πλευρό υπέροχων κομεντί [29/06 Η Μεγάλη Μπλόφα, 03/08 Λαγωνικό 24 Καρατίων] και δημιουργιών καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως του Αλφρεντ Χίτσκοκ [06/07 Ο Ανθρωπος που Γνώριζε Πολλά] και του Στάνλευ Ντόννεν [22/06 Αδιακρισίες] μεταξύ άλλων.

Πέρα από τις τακτικές προβολές, η Λέσχη αφιερώνει τρείς Κυριακές του Καλοκαιριού σε μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν ελληνικό χρώμα [ΜΑDE IN GREECE], ενώ την Παρασκευή 30 Ιουνίου φιλοξενεί την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία με την συνεργασία του Διαφοροζώ και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας [CINEMA4ALL] προβάλλοντας την καθολικά προσβάσιμη κόπια του Μια Ζωή την Εχουμε, δημιουργώντας μια οπτικοακουστική εμπειρία για ολόκληρο τον κόσμο και για κάποιους για πρώτη φορά στην ζωή τους…