Πρόσκληση από τους ομογενείς του Μόντρεαλ να παραστεί στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου τον προσεχή Μάρτιο δέχθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ Τάσος Κοστρίβας.

Κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν θέματα των Μεσσήνιων Ομογενών του Μόντρεαλ και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα επικοινωνίας του Δήμου Μεσσήνης με τους ομογενείς μας, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να επισκεφτούν τον τόπο μας και να γνωρίσουν πέρα από τις ομορφιές του, την τοπική γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, τον πολιτισμό, τα έθιμα και την ψυχαγωγία.

Στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων, ο κ. Κοστρίβας, ο οποίος κατάγεται από το Τρίκορφο και το Πεταλίδι, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Μεσσήνης να επισκεφτεί το Μόντρεαλ στις 23 Μαρτίου του 2024, ημερομηνία κατά την οποία οι ομογενείς μας πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αποδέχθηκε με χαρά να παραστεί στις εκδηλώσεις της Εθνικής μας επετείου στο Μόντρεαλ του Καναδά, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την μετάβαση δημοτικής αντιπροσωπείας στο Μόντρεαλ. Συνεχάρη επίσης τον πρόεδρο του Συλλόγου για τις δράσεις των μελών του και τη συνεχή προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική παράδοση και την επαφή με τις ρίζες τους και επισήμανε ότι ο απόδημος ελληνισμός, αποτελούσε διαχρονικά κινητήριο δύναμη στους αγώνες των Ελλήνων.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο για τη συνάντηση και την αποδοχή της πρόσκλησης, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Μόντρεαλ, προσθέτοντας ότι η ελληνική ομογένεια θα περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του κ. Αθανασόπουλου τον προσεχή Μάρτιο στον Καναδά.