Πρώτη ημέρα περιοδειών συσκέψεων και ομιλιών από στελέχη του ΠΑΜΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα περιοδειών συσκέψεων και ομιλιών από στελέχη του ΠΑΜΕ με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας οικοδόμων Τασιούλα Γιάννη με θέμα:

    «Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14-17 ΜΑΡΤΗ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;”

        «Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»

Το πρωί στις 7 πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση των εργαζομένων στα συνεργεία της  ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

    Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία στις φαρμακαποθήκες, στο ΚΤΕΛ, στο σκουπιδότοπο  της Μαραθόλακας, σε οικοδομικά εργοτάξια της πόλης και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

   Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας οικοδόμων και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, στην  συγκέντρωση των εργαζομένων στην  (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης  Αποχέτευσης Καλαμάτας).

       Και συνέχισε λέγοντας:

   “Διευθύνοντα στελέχη των εταιριών και μεγαλοεργοδοτικά  γραφεία ανέλαβαν δουλειά με το αζημίωτο, δηλαδή την εκπροσώπηση  των εργοδοτών στο συνέδριο και της εργοδοτικής παρουσίας στα συνδικάτα. Από αυτό το συνέδριο οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό, δεν έχουν να ελπίζουν για την ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Η πείρα της εργατικής τάξης τα τρία προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕΕ ηταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς , τους αγώνες”

   Στο τέλος της ομιλίας έκανε ιδιαίτερο κάλεσμα  στους εργαζόμενους , στα σωματεία της πόλης στις εκλεγμένες διοικήσεις , σε όσους προβληματίζονται για την άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα,  ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις του ΠΑΜΕ να ανοίξουν την συζήτηση για το τι χρειάζεται να γίνει σήμερα. Να ανοίξει η κουβέντα για το τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουμε.