Π.Ε. Μεσσηνίας: Καθαρισμοί ρεμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή 27 Αυγούστου η Π.Ε. Μεσσηνίας, με τα μηχανήματα που διαθέτει.

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, χρησιμοποιούνται δύο μηχανήματα έργου (ερπυστριοφόρος φορτωτής και εκσκαφέας – φορτωτής τύπου JCB), τα οποία παρεμβαίνουν στο Αγριλόβουνο και συγκεκριμένα στη συμβολή του ρέματος -που διασχίζει το χωριό- με την επαρχιακή οδό και με κατεύθυνση προς την καμένη περιοχή. Ο σχεδιασμός προβλέπει αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλες κοινότητες της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής, όπου απαιτείται, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ενεργοποιήθηκαν και δύο υπάρχουσες αντιπλημμυρικές εργολαβίες, λαμβάνοντας εντολή από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για παρεμβάσεις σε μεγαλύτερα ρέματα στην πιο πάνω περιοχή, όπως ο Βίας και ο Αμφίτας. Ειδικότερα για τον Αμφίτα, συνέχισε ο Στ. Αναστασόπουλος, η παρέμβαση θα γίνει από τη Μάνδρα έως την Κάτω Μέλπεια, ενώ για τον Βία θα ξεκινήσει νότια του Διαβολιτσίου και θα κατευθυνθεί βόρεια προς την καμένη περιοχή.

Οι εργολαβίες θα συνεχιστούν και σε θέσεις που εγκυμονούν κινδύνους στις κοινότητες Παραπουγκίου, Δεσύλλα, Καρνασίου, Δασοχωρίου και Άνω Μέλπειας.

Τέλος, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, εδώ και ένα περίπου μήνα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στις παρυφές και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, μέσω των αντιπλημμυρικών εργολαβιών:

“Έχει γίνει αρκετή δουλειά στην κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Αρκεί να επισημανθεί ότι βάσει πρόσφατων μελετών του υπουργείου, η δαπάνη για τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται για την προστασία της δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας και των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας και Αρφαρών, ανέρχεται σε 79 εκ. ευρώ” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.