Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνάντηση Αναστασόπουλου – Βασιλόπουλου για την ασφαλτόστρωση στη Νέα Είσοδο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

To έργο ασφαλτόστρωσης της Νέας Εισόδου Καλαμάτας συζητήθηκε στη συνάντηση, την Δευτέρα 7 Ιουνίου, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου και του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης, συμμετείχαν οι Δ/ντές των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων ΠΕ Μεσσηνίας, Δήμου Καλαμάτας, ΔΕΥΑΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ως γνωστόν, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο: «Συντήρηση-Βελτίωση-Αναβάθμιση ασφάλειας στο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα-Ασπρόχωμα-Μεσσήνη-Πύλος)», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το οποίο έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί το τμήμα Ακοβίτικα έως Αστυνομική Δ/νση, στο ρεύμα εισόδου της Καλαμάτας. Για την ολοκλήρωση του ρεύματος εισόδου έως Αρτέμιδος, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες, έπρεπε να αντικατασταθεί από τη ΔΕΥΑΚ αγωγός ύδρευσης, κάτι που υλοποιήθηκε άμεσα για να ολοκληρωθεί και το τμήμα αυτό.

Όσον αφορά το ρεύμα εξόδου της οδού, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το γεγονός της διέλευσης του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα έως την Καλαμάτα, ο οποίος προβλέπεται να κατασκευαστεί στα κατάστρωμα της οδού. Όπως ενημέρωσε ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΚ ο αγωγός που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι χαλύβδινος διατομής Φ800 και απαιτεί ιδιαίτερη κατασκευαστική μεταχείριση.

Ζητήθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας, να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατό ακριβώς η όδευση του αγωγού και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, στο ρεύμα εξόδου στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, ώστε να προγραμματιστεί και η ασφαλτόστρωση αυτού του ρεύματος, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές στον ασφαλτοτάπητα και χρήζει άμεσης παρέμβασης.

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην κύρια είσοδο του νομού στην πόλη της Καλαμάτας.