Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για θέματα δακοκτονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύσκεψη εργασίας με τους Δ/ντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκο Σκούλικα, Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη, είχε σήμερα 3 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος για το θέμα της δακοκτονίας.

Όπως ενημερώθηκε, τις επόμενες ημέρες πραγματοποιείται η ανάρτηση των παγίδων για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών, κάνοντας χρήση ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει στους προσωρινούς αναδόχους να εργαστούν πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και κριθούν οι οριστικοί ανάδοχοι.

Επιπλέον ο διαγωνισμός για τη διενέργεια των ψεκασμών δακοκτονίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ειδικότερα στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών των συμμετεχόντων, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι ψεκασμοί αρχές Ιουλίου. Από το διαγωνισμό αυτό δέκα χωριά δεν έχουν ανάδοχο, λόγω έλλειψης προσφορών. Όπως ενημέρωσε η υπηρεσία τον αντιπεριφερειάρχη τα χωριά αυτά είναι Προσήλιο, Νομιτσί – Θαλάμες, Εύα – Καλαμαρά, Βελίκα, Αγριλόβουνο και Ανδανία – Φίλια – Λουτρό, ενώ το θέμα  αντιμετωπίζεται με νέο διαγωνισμό, ο οποίος λόγω του οικονομικού του μεγέθους, θα έχει πιο σύντομη διαδικασία.

Παράλληλα προχωρά η πρόσληψη, μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ, του απαραίτητου προσωπικού όπως, τομεάρχες δακοκτονίας και εργάτες, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο έχει κόστος για όλο το νομό περίπου 2 εκ. ευρώ.