Σε απεργία ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προειδοποιητική αποχή από το Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και παρευρέθησαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος Πρόεδρος, Αιμιλιανός Σεκλός Γ. Γραμματέας, Ευστρατία Λέφα Ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Σύμβουλοι, με θέματα:

  1. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης Ειρηνοδίκη Πλαταμώδους (εκείνη του συγχωνευθέντος Ειρηνοδικείου Εράνης στο Πλαταμώδους) για την ταχεία απόδοση δικαιοσύνης και την εύρυθμη λειτουργία του.
  2. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης Δικαστικού Γραμματέα του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, στο οποίο υπηρετεί μία Δικαστική Γραμματέας και είναι αδύνατο, ούτε στοιχειωδώς, να υποστηριχθεί γραμματειακώς το Ειρηνοδικείο αυτό.-
  3. Απόσπαση ενός /μια Πρωτοδίκη στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας επειδή η μια των τριών υπηρετουσών Πρωτοδικών είναι σε άδεια από την 12η Μαρτίου 2019 μέχρι και σήμερα λόγω κύησης με πιθανή ημερομηνία τοκετού την 25ηΟκτωβρίου 2019 και είναι αδύνατη η σύνθεση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα παρατηρηθεί σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, με δεδομένο ότι η μια Πρωτοδίκης εκτελεί χρέη ανακριτή, κ.λπ.
  4. Πλήρωση της κενής οργανικής θέσης Δικαστικού Γραμματέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μετά από μετάθεση δικαστικής Γραμματέα σε άλλη Δικαστική Υπηρεσία.-
  5. Προσλήψεις Δικαστικών Υπαλλήλων/Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, Εισαγγελία Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας σε κενές οργανικές θέσεις οι οποίες είχαν προκηρυχθεί με πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ελλείψεις επίσης σοβαρές που πρέπει να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό.-

Ο Πρόεδρος κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ανέπτυξε τα πιο πάνω θέματα, καθόσον οι ως άνω ελλείψεις προκαλούν απερίγραπτη δυσλειτουργία στις πιο πάνω Υπηρεσίες και είναι αδήριτη η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών αυτών και με ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι σε οκτώ μήνες θα συνταξιοδοτηθεί η Ειρηνοδίκης Κυπαρισσίας και επομένως στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα συζητούνται πλέον οι δίκες. Σημειωτέον ότι στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας έχουν συγχωνευθεί τα Ειρηνοδικεία Δωρίου, Φιγαλείας και Σιδηροκάστρου και στο Πλαταμώδους τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος.

Συζητήσεως γενομένης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως αυτών των σοβαρών ελλείψεων αποφάσισε 3η προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα ακροατήρια των Δικαστηρίων από την 16η Σεπτεμβρίου 2019 έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2019.”