Σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην παράδοση, στους Γαργαλιάνους και στη Χώρα, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Αποτελεί υποχρέωσή μας η στήριξη σωματείων και εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα με την παράδοση, τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού”.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του για το “6ο Αντάμωμα Παιδικών Ομάδων Παραδοσιακού Χορού” που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου, στους Γαργαλιάνους, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων “Πολίτες σε Δράση”.

Στην εκδήλωση, στην οποία έλαβαν μέρος χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς και Τουρισμού Aννα Καλογεροπούλου.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ανάλογη επισήμανση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χαιρετίζοντας, λίγο αργότερα, το ίδιο βράδυ, στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας, το “1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών”, στο οποίο μετείχαν   σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Στην πιο πάνω εκδήλωση, την οποία επίσης στήριξε η Περιφέρεια και διοργάνωσε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Ομιλος Χώρας, παρέστησαν ακόμα, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας κ.α.