Σιδηροδρομικός Σταθμός Μεσσήνης: Συνδυασμός Αρχιτεκτονικής και αναψυχής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Μεσσήνης υπήρξε η εκκίνηση της ενασχόλησης των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» με αρχιτεκτονικά διαμάντια της πόλης που έχουν εναρμονισθεί με το φυσικό περιβάλλον.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Μεσσήνης αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και παράλληλα δείγμα αρχιτεκτονικής που έχει ενσωματωθεί στον φυσικό χώρο με ευκολία και επιτυχία. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1892 και μετά το 2011 χρησιμοποιήθηκε σε ειδικές περιπτώσεις. Όπως κάθε σταθμός στην Ελλάδα αποτέλεσε αναπόσπαστο στοιχείο της έννοιας του ταξιδιού της κίνησης και της στάσης που το σιδηροδρομικό δίκτυο στην χώρα μας ανέδειξε.

«Ενταγμένο» στην συλλογική μνήμη ο σταθμός της Μεσσήνης κυοφορεί μνήμες –όνειρα-συναπαντήματα-συζητήσεις μέσω ιστορικών εξελίξεων και πάντα αποτελούσε ένα «καταφύγιο» για τους ρομαντικούς που ωστόσο λατρεύτηκε από τη πλειοψηφία των κατοίκων.

Σήμερα καθώς διατηρείται χώρος αναψυχής βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό και αφορμή για επίσκεψη στην πόλη της Μεσσήνης και είναι ένας χώρος κατάλληλος για δράσεις και εκδηλώσεις.

Γιάννης Λάσκαρης