Σπάει και στους δήμους το ταμπού της σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωτοβουλία Μπακογιάννη- Γερουλάνου για έμπρακτα μέτρα. Η ΚΕΔΕ απούσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ώρα που η κεντρική πολιτική σκηνή επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το ελληνικό κίνημα #metoo και τις καταγγελίες που έρχονται στο φως από τα θύματα που βρίσκουν επιτέλους το θάρρος να μιλήσουν για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που υπέστησαν, στον Δήμο Αθηναίων μεριμνούν για την ουσία του προβλήματος και τις λύσεις που μπορούν να προκύψουν μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία.

Αντίθετα, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που όλο αυτό το διάστημα, που η χώρα συνταράσσεται από αυτές τις αποκαλύψεις και καταγγελίες , έχει απλώς «ψελίσει» κάποια ευχολόγια και απλώς …παρακολουθεί.

Στο πλαίσιο λοιπό αυτό, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε και είχε συνάντηση, στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην Πλατεία Κοτζιά, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Παύλος Γερουλάνος προσήλθε στη συνάντηση με σκοπό να ενημερώσει τη δημοτική αρχή για την πορεία των εργασιών της ομάδας της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης στους εποπτευόμενους από τον Δήμο Αθηναίων φορείς.

Οι προτεινόμενες ενέργειες στις οποίες κατέληξε η δημοτική παράταξη, οι οποίες θα έχουν και νομική διάσταση, αναμένεται να κατατεθούν εντός της εβδομάδας, θα αφορούν τόσο σε άμεσες μεσοπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα προστατεύουν κάθε είδους σχέση εντός των πλαισίων λειτουργίας του Δήμου.

Μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, με την ενημέρωσή τους από τη δημοτική παράταξη ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, θα κατατεθεί σε πλήρη μορφή η ολοκληρωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή