Στίβο στα Φιλιατρά, χάλια τα γήπεδα σε Κυπαρισσία και Ελαία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιτάχυνση των προσπαθειών σε ότι αφορά της αθλητικές υποδομές οφείλει να προσεγγίσει ο Δήμος Τριφυλίας καθώς τα μόνα έργα που βλέπουμε πρόσφατα αφορούν μόνο την τάπητα στα Φιλιατρά και το νέο γήπεδο στο Κοπανάκι, με υποδομές που δεν έχουν ακόμα ενισχυθεί δεδομένου ότι τα αθλητικά σωματεία βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εδώ και χρόνια.

Πρόσφατα η δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα για νέο τάπητα στο γήπεδο Φιλιατρών δείχνει τις ανάγκες που υπάρχουν. Στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος τόνισε ότι “Καταθέσαμε πρός έγκριση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το αίτημα για την κατασκευή όλου του στίβου του Δημοτικού σταδίου Φιλιατρών προκειμένου να κατατεθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Φιλόδημος .

Αυτή δημοτική αρχή ανακατασκεύασε το χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου που είχε εξαθλιωθεί και συντηρεί μέχρι τώρα σε εξαιρετική κατάσταση .Βάζουμε μεγάλους στόχους και πετυχαίνουμε” επισημαίνει στο σχόλιό του. Δικαιολογημένα η όμορφη πόλη των Φιλιατρών έχει 3 γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά ποια είναι η κατάσταση στην υπόλοιπη Τριφυλία;

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στην Κυπαρισσία το απαράδεκτο όπως έχουν επισημάνει οι 3 ομάδες που προπονούνται ασυντήρητο γήπεδο είναι σε κακά χάλια. Ο πλαστικός τάπητας έχει φθαρεί σε αρκετά σημεία, το γήπεδο με έντονες βροχές λιμνάζει όπως στον αγώνα του Καλονερού, ενώ υπάρχουν φθορές τόσο περιμετρικά του γηπέδου όσο και σε σημεία κοντά στις λευκές γραμμές.

Να μην αναφέρουμε φυσικά ότι δεν υπάρχουν κερκίδες κι ότι έχουν φθαρεί τα περισσότερα καθίσματα, δεν υπάρχει στέγαστρο για τα μέσα ενημέρωσης, ούτε καν χώρος άθλησης για αγωνίσματα στίβου παρότι προβλεπόταν στην αρχική μελέτη τότε του παλιού πρώην Αντιδημάρχου Δημήτρη Στρατικόπουλου ο οποίος μάλιστα ήταν στον ΑΟΚ για πολλά χρόνια.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΑΣ

Νέες υποσχέσεις πάντως δόθηκαν από την Περιφέρεια και τον Δήμο για το γήπεδο της Ελαίας το οποίο χρησιμοποιούσε χρόνια με έξοδά του ο Παντριφυλιακός Καλονερού, ο οποίος είναι στην Α1 τοπική κι όπως όλα δείχνουν του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α τοπική κατηγορία.

Το γήπεδο στο όμορφο δάσος της Ελαίας διαθέτει αποστραγγιστικό έργο μέχρι υποδοχές για φωτισμό, αλλά δεν διαμορφώθηκε ποτέ. Η πρώτη μελέτη έγινε επι Κυβέρνησης Ν.Δ. με υπουργό Πολιτισμού τότε Μεσσήνιο πολιτικό την άνοιξη του 2009 και με συμβολή της πρώην Νομαρχίας κι ενώ είχε εγκριθεί το κονδύλι, τα χρήματα έκαναν φτερά…για άλλη περιοχή και το γήπεδο έμεινε αμανάτι και το γνωρίζουν οι ιθύνοντες του ιστορικού σωματείου.

Τώρα έχει συνταχθεί νέα μελέτη από την περιφέρεια που θα το περιλάβει επιτέλους σε τομεακό της πρόγραμμα ώστε να δημοπρατηθεί ίσως κι εντός του 2019, ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσει και ο Δήμος Τριφυλίας άσχετα από τις εκλογές του Μαίου.

Φυσικά έργα υπολείπονται και σε άλλες περιοχές αλλά θα τα αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ