Στα κάγκελα οι πολίτες για τις εκλογές! Βλέπουν αποχή και αποστροφή των νέων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στα κάγκελα παραμένουν οι πολίτες ενόψει των εκλογών καθώς το μήνυμα των κομμάτων φαίνεται ότι δεν πέρασε, ενώ εκτίμησή τους είναι ότι τα σοβαρά προβλήματα δεν επιλύθηκαν, την ώρα που δηλώνουν ότι η αποχή θα είναι ίσως ο μεγάλος νικητής των εκλογών…
Στην αγορά της Μεσσηνίας αλλά ιδίως στα καφενεία όλοι προβληματίζονται. Ο κ. Τάσος τονίζει ότι “τι να πάρουν οι συνταξιούχοι, τον αμάραντο αφού ζούμε τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, οι συνταξιούχοι δεν περιμένουν τίποτα οπότε ούτε με τις εκλογές δεν ασχολούνται”  για να προσθέσει ότι “δεν έχουμε ούτε για τα εγγόνια μας, έπαιρνα 700 ευρώ και τώρα παίρνω δυστυχώς 450”.
Έλληνες με… πλούσια ελαττώματα όταν ψηφίζουμε…
Ο κ. Δημήτρης απορεί για τις εκλογές λέγοντας ότι “στην ερώτησή σου κάθε πέρσι και καλύτερα, έχω να απαντήσω ότι το έργο το ζούμε κάθε χρόνο, όλες οι Κυβερνήσεις το ίδιο είναι τελικά, απογοήτευση στο κόσμο καθώς δεν κινείται η αγορά με χαμηλές συντάξεις, μπορεί προσωπικά να μην έχασα πολλά στις συντάξεις αλλά κανείς δεν τα βγάζει πέρα” ενώ για την έρευνα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι ακριβή χώρα με φτωχούς πολίτες απάντησε μια μια ατάκα “κοίταξε η Ελλάδα έχει Έλληνες με πλούσια ελαττώματα, αυτό να γράψεις!” 
Ο κ. Γιώργος διαπιστώνει ότι “αν δεν φύγει το μεγάλο χρέος από την Ελλάδα, το οποίο αυξήθηκε ήδη, δεν πρόκειται να αλλάξει η Ελλάδα, αποτελεί ένα μεγάλο βραχνά για 100 χρόνια, δυστυχώς χρεώνεται κάθε νεογέννητο παιδί κι επομένως όλοι τα βγάζουμε δύσκολα πέρα, μία τα φάρμακα, μια τα έξοδα δεν μένει τελικά τίποτα και κατά τα άλλα λένε ότι έχουμε δωρεάν υγεία, ενώ για τις εκλογές δεν ασχολούμαστε”.
Ο κ.Τάκης Αδαμόπουλος επισήμανε ότι “το έχουμε ρίξει στα χαρτιά για να ξεχνάμε τον πόνο μας, ίσως οι πολιτικοί παίζουν τις τύχες μας στα χαρτιά όπως παίζω τώρα με ένα φίλο σκληρό παίκτη, οπότε τα κόμματα είναι μόνο η νομενκλατούρα και τίποτα περισσότερο να ξέρουμε…”
Οι κυβερνήσεις έδιωξαν τους νέους από την χώρα.
Στο καφενείο ο κ. Κώστας υπογραμμίζει ότι “οι συνταξιούχοι με τόσες περικοπές δεν περιμένουν τίποτα, το σημαντικό είναι ότι ακόμα υπάρχουν υψηλές συντάξεις αλλά κυριαρχεί απογοήτευση παντού όσο μιλώ με φίλους”.
Δίπλα του ο κ.Νίκος Γ. τονίζει ότι “οι συνταξιούχοι δεν κάνει να φάνε ψωμί και δεν πρέπει να πάρουν σύνταξή, δυστυχώς για το κόσμο δεν ενδιαφέρεται ούτε ο κ. Αλέξης ούτε ο κ. Κυριάκος, την ώρα που τα νέα παιδιά δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να ονειρευτούν, ούτε να ζήσουν μια οικογένεια και αναγκάζονται να φύγουν, δυστυχώς όλοι τα ίδια λένε και κάνουν μετά τις εκλογές” για να καταλήξει ότι “κανείς δεν υπολογίζει την νέα γενιά κι αυτό είναι θλιβερή διαπίστωση”…
Ρεπορτάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ