Στην Σπερχογεία το πρωί σήμερα Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη το πρωί σήμερα στην θεία λειτουργία στον ανακαινισμένο από την Περιφέρεια ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Σπερχογεία του Δήμου Καλαμάτας, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης στην εν λόγω εκκλησία έγιναν από την Π.Ε. Μεσσηνίας στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του πρεσβυτέρου του ναού.

Στο συγκεκριμένο έργο, που αφορούσε στην αντικατάσταση της στέγης, στην υγρομόνωση και στον ελαιοχρωματισμό του ναού, αλλά και στην γενικότερη συνδρομή του περιφερειάρχη Π. Νίκα τόσο ως προς την συντήρηση και διαφύλαξη βυζαντινών και εκκλησιαστικών μνημείων, όσο και ως προς το έργο της Εκκλησίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, εκφράζοντας ευχαριστίες.

Ευχαριστίες εξέφρασε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχογείας Παναγιώτης Περρωτής, ο οποίος τόνισε πως η Περιφέρεια έχει υλοποιήσει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση των υποδομών στο γήπεδο της Σπερχογείας, αλλά και η διευθέτηση ζητημάτων με το δίκτυο του ΓΟΕΒ.