Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές των σχολείων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από τρεις ολόκληρες εβδομάδες αναζήτησης για το πότε είναι «σωστό» να ανοίξουν τα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη Τύπου έριξε φως στο μυστήριο. 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για όλους τους μαθητές της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε ο λόγος που τα σχολεία ανοίγουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι διότι έπρεπε πρώτα να επιστρέψουν οι εκδρομείς από τις διακοπές τους, μάλιστα έγινε κάλεσμα σε όλους ακόμα βρίσκονται σε διακοπές να επιστρέψουν. 

Στην συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συμμετείχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σ.Πέτσας, ο υπουργός Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκος και ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα, δεν θα γίνονται εκδρομές, ενώ οι επισκέψεις π.χ. σε μουσεία θα γίνονται ανά τμήμα. Ο αγιασμός θα γίνει ανα τάξη. Για τα φροντιστήρια θα ισχύουν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία.

Προβλέπονται συστηματικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, κάθε μαθητής δημοτικού θα έχει δωρεάν ένα ατομικό παγούρι (δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη). Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας- στα ειδικά σχολεία μάσκες θα χρησιμοποιούνται εφόσον είναι εφικτό. Οι απουσίες εφόσον ο μαθητής ή κάποιος στο περιβάλλον του νοσεί από κορωνοϊό δεν θα προσμετρώνται.