Στον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος στελέχη του Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την Άνοια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις υπηρεσίες που παρέχει το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την Άνοια», ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο, οι εκπρόσωποί του Λευτέρης Δημητρακόπουλος – Νοσηλευτής και Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου – Κοινωνική Λειτουργός.

Το έργο «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την Άνοια», το οποίο λειτουργεί στην Καλαμάτα, είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υλοποιείται από την «IASIS ΑΜΚΕ».

Το νεοσύστατο Κέντρο, παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες και είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Πελοπόννησο, με έδρα την Καλαμάτα. Απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, νοσούντες από άνοια, καθώς και στους φροντιστές τους. Παρέχει δε δωρεάν υπηρεσίες όπως ιατρική διάγνωση, νευροψυχολογική και ψυχομετρική εκτίμηση, νοητική ενδυνάμωση, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις, συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Όσο για τη διεπιστημονική ομάδα, αποτελείται από ειδικευμένους ιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτή, εργοθεραπεύτρια, φυσικοθεραπεύτρια και κοινωνική λειτουργό.

Εκτός από την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας, σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας είναι η πρόληψη υγείας, η ευαισθητοποίηση της κοινότητας στις διαταραχές μνήμης και άνοιας και η μείωση των νοσηλειών στα νοσοκομεία.

Επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας IASIS AMKE είναι ο Κώστας Σιάρκος, ψυχίατρος.

Ο κ. Καρβέλας τόνισε ότι: «το Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την Άνοια θα προσφέρει δωρεάν πολύτιμες ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη νόσο Alzheimer και τις άλλες μορφές άνοιας, καθώς ο καθένας που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε καθημερινές δραστηριότητες με τη μνήμη του, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27210-92272 & 27210-94590 ή μέσω e-mail, στο iasisamkekalamata@gmail.com. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της δομής είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 το πρωί με 4.30 το απόγευμα και βρίσκεται στην οδό Νέδοντος 129 & Καποδιστρίου, στην Καλαμάτα.