Στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ζήτημα της μόνιμα αυξημένης αστυνόμευσης στον Δήμο Μεσσήνης και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, έθεσε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο.

Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις ανάγκες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα και να μειωθεί περαιτέρω. Έγινε εκτενής αναφορά στο έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία διετία κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας παράλληλα και μια αναφορά στο είδος των παραβάσεων που δημιουργούν ανασφάλεια και αγανάκτηση στους πολίτες. Στη συνέχεια μετέφερε το αίτημα των δημοτών για αυστηρή εφαρμογή των νόμων, ώστε να πάψουν να απειλούνται η ζωή και οι περιουσίες τους.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Μεσσήνης ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο τη λήψη μόνιμων αστυνομικών μέτρων με την παραμονή του Ειδικού Αστυνομικού Κλιμακίου (ΟΠΚΕ 30 ατόμων) ώστε να αστυνομεύεται ο Δήμος μας σε όλη του την έκταση. Επίσης αιτήθηκε την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στην πόλη της Μεσσήνης και την ολοκλήρωση της εκπόνησης της συμπληρωματικής μελέτης για τα σημεία που θα υποστηριχθούν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά παραβατικότητας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ύστερα από τη σχετική ενημέρωση, σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα της ενισχυμένης αστυνόμευσης στον Δήμο, επιβάλλει την παραμονή στην περιοχή των δυνάμεων της αστυνομίας που επιχειρούν μέχρι σήμερα. Δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής μελέτης που θα αναδείξει τα απαιτούμενα σημεία που χρήζουν υποστήριξης με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η επέκταση του ΕΣΥΚ. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι το Υπουργείο λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την προστασία κάθε πολίτη και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όλους.