Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας στο Δήμο Μεσσήνης και στην ευρύτερη περιοχή, έθεσε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο.

Ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε ότι η παραβατικότητα έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Έκανε αναφορά σε πρόσφατα περιστατικά πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης και σε γειτονιές, στην επικίνδυνη και προκλητική οδήγηση, σε απειλές προς τους πολίτες (παιδιά και ηλικιωμένους), κλοπές, φθορές περιουσιών, κ.ά.

Μετέφερε την αγανάκτηση των δημοτών και το αίσθημα φόβου ότι απειλούνται η ζωή και οι περιουσίες τους καθώς και το αίτημά τους για αυστηρή εφαρμογή των νόμων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μεσσήνης ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη την αύξηση των
αστυνομικών περιπολιών και των τροχονομικών ελέγχων, ενίσχυση της παρουσίας της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο της Μεσσήνης καθώς και της ΟΠΚΕ στην ευρύτερη περιοχή, τον ανασχεδιασμό των προτεραιοτήτων σε υπηρεσιακό επίπεδο, τη συστηματοποίηση των ελέγχων και εφαρμογή προληπτικών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες του Δήμου Μεσσήνης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άκουσε με προσοχή τον κ. Αθανασόπουλο και δεσμεύτηκε για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο πεδίο της πάταξης της παραβατικότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζεται η ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας, έτσι ώστε να υπάρχει αποτελεσματική αστυνόμευση που θα λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά και κατασταλτικά σε κάθε μορφής και είδους παραβατικότητα.