Στόχοι ΚΙΝΑΛ για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση των θεσμών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΣΤΟΧΟΣ 1: ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αύξηση του ΑΕΠ στο 80% του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ έναντι 67% που είναι σήμερα.

 

ΣΤΟΧΟΣ 2: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μείωση της ανεργίας με ποιοτικές νέες θέσεις πλήρους εργασίας και μείωση των μακροπρόθεσμα ανέργων κάτω από το 20% του συνόλου των ανέργων.

 

ΣΤΟΧΟΣ 3: ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Καμιά Ελληνική Περιφέρεια στον κατάλογο των 20 φτωχότερων Περιφερειών της Ε.Ε. αντί 4 που είναι σήμερα (Αν. Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος, το Βόρειο Αιγαίο και η Δυτική Ελλάδα). | 04 | | ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ |

 

ΣΤΟΧΟΣ 4: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Δραστική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας-κοινωνικού αποκλεισμού στα προ κρίσης επίπεδα. Με σταθερές πολιτικές στήριξης όσων το έχουν πραγματικά ανάγκη και άρση των αιτιών που αναπαράγουν την φτώχεια, μακριά από την λογική των προσωρινών  επιδομάτων.

 

ΣΤΟΧΟΣ 5: ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ

Δημοκρατία με νόμους και θεσμούς, που δεν επιτρέπουν την κατάχρηση των εξουσιών και την λεηλασία του  δημόσιου πλούτου. Πολιτεία φιλική, αποτελεσματική, αποκεντρωμένη, με διαφάνεια και λογοδοσία που ενθαρρύνει τη συμμετοχή και δίνει ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

ΣΤΟΧΟΣ 6: ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΊΑΣ ΤΣΊΠΡΑ

Οι δεσμεύσεις του είναι θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας και επιβάλλεται να αλλάξουν. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση και να συμβάλουμε να  κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι οι δεσμεύσεις που αποδέχτηκε πρόθυμα ο κ. Τσίπρας και φαίνεται ότι έχει αποδεχτεί και η κυβέρνηση της Ν.Δ όχι μόνο φτωχοποιούν τους Έλληνες αλλά και εντείνουν και αναπαράγουν τα προβλήματα της κρίσης. Άμεση ανάγκη: n μείωση των στόχων για τα ΠΡΩΤΟΓΕΝΉ ΠΛΕΟΝΆΣΜΑΤΑ από το 3,5% στο 2% και n η ριζική αλλαγή του ρόλου του ΥΠΕΡΤΑΜΕΊΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΊΑΣ, σε Οργανισμό Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, που χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα, που συνδέεται με την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Είναι προϋπόθεση για να υπάρξουν οι αναγκαίοι πόροι για την ανάπτυξη και τη στήριξη του Κοινωνικού Κράτους.

ΝΗΤΗΤΑΣ ΒΑΡΕΛΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
4/10/2019