Συμβάσεις έργων στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμβάσεις έργων στον Δήμο Τρίπολης και προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Μεγαλόπολης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, παρουσία των δημάρχων Τρίπολης Κώστα Τζιούμη και Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλου, υπέγραψε αφ’ ενός τα συμφωνητικά με τους αναδόχους των έργων α) συντήρησης, βελτίωσης και αποκατάστασης της οδοποιίας στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και β) συντήρησης, αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού Ανω Δολιανά – Κάτω Κούτρουφα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και αφ’ ετέρου δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Μεγαλόπολης, μία προϋπολογισμού 74.400 ευρώ με αντικείμενο την αποκατάσταση του δρόμου και την αντιπλημμυρική προστασία στους Γιανναίους και μία με ίδιο προϋπολογισμό για εργασίες ανάπλασης στο Τουρκολέκα.

“Η Περιφέρεια έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία και με τους 26 δήμους, άλλωστε ο λαός εξέλεξε δημάρχους, περιφερειάρχες, κυβέρνηση” δήλωσε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι “αποτελεί υποχρέωσή μας να συνεργαζόμαστε ώστε να παράγεται έργο, τα έργα που υλοποιούνται γίνονται με κρατικά χρήματα”, ενώ παρατήρησε καταλήγοντας:

“Αποφεύγουμε κάθε εμπλοκή σε προεκλογικές διαδικασίες, μιας και ο λαός είναι αυτός που τελικά αποφασίζει για την κάθε Αρχή, είτε τον δήμαρχο, είτε τον περιφερειάρχη, είτε την κεντρική κυβέρνηση”.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι Τρίπολης Κ. Τζιούμης και Μεγαλόπολης Θ. Χριστογιαννόπουλος, στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην πολύ καλή συνεργασία των δήμων τους με την Περιφέρεια.