Συμβάσεις έργων 1 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή, στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.006.200 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στις 2 το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, παρατηρώντας ότι στη Μεσσηνία τα προηγούμενα χρόνια εξέλιπαν ακόμα και στοιχειώδεις παρεμβάσεις, υπέγραψε ειδικότερα τα συμφωνητικά με τους αναδόχους των εξής έργων:

– Βελτίωση και συντήρηση της 7ης επαρχιακής οδού, στο τμήμα Σκάλα – Μελιγαλάς, προϋπολογισμός 380.000 ευρώ

– Συντήρηση ασφαλτοτάπητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (ταπητίδια), προϋπολογισμός 180.000 ευρώ

– Αρση καταπτώσεων και τεχνικά έργα στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, προϋπολογισμός 150.000 ευρώ

– Εργασίες αποκατάστασης βατότητας δασικού – αγροτοδασικου οδικού δικτύου  στην Π.Ε. Μεσσηνίας, προϋπολογισμός 74.000 ευρώ

– Πρόδρομες εργασίες για την εγκατάσταση υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας, προϋπολογισμός 70.000 ευρώ

– Καθαρισμός εκβολών έλους Κουλντούκι στην παράλια Μπούκας, στη Μεσσήνη, προϋπολογισμός 15.000 ευρώ

– Εργασίες βελτίωσης αποδυτηρίων και περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο Σπερχογείας, προϋπολογισμός 37.200 ευρώ

– Φύτευση επί της της επαρχιακής οδού Καλαμάτα – Καρδαμύλη – Αγιος Νίκωνας, προϋπολογισμός 50.000 ευρώ

– Εργασίες φύτευσης στη 13η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη, προϋπολογισμός 50.000 ευρώ

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αναφέρθηκε και σε πλήθος άλλων έργων και παρεμβάσεων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού πάνω στη μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης της ιστορικής μονής της Δήμιοβας, στις παρυφές της Καλαμάτας και την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και της Μητρόπολης Μεσσηνίας για το προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ πιο πάνω έργο

1 εκ για τον πύργο Κουμουνδούρου στον Κάμπο.

Σημείωσε επιπλέον την παρέμβαση των 2,2 εκ ευρώ από την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στον παλιό εθνικό δρόμο στον Ταΰγετο, αλλά και το έργο ασφαλτόστρωσης που σύντομα θα ξεκινήσει στον δρόμο από το Τουριστικό προς τις κατασκηνώσεις μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα και την Κρύα Βρύση, ενώ όσον αφορά στο έργο ασφαλτόστρωσης στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος δήλωσε ότι θα υπάρξει συνέχεια μέχρι τη Θουρία.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε μία ακόμα εργολαβία στην 7η επαρχιακή οδό, στο τμήμα από τον Μελιγαλά ώς το Ζευγολατιό, όπως και στις πιστώσεις για το τμήμα προς την Κάτω Μέλπεια και μέχρι την Είρα.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ΟΧΕ Ταϋγέτου, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027, η οποία προβλέπει δράσεις και παρεμβάσεις περί τα 50 εκ ευρώ στα ορεινά χωριά της περιοχής, τόσο του Δήμου Καλαμάτας όσο και του Δήμου Σπάρτης, τονίζοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στην Ταΰγετο εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης -“θα έχουμε πολλές συζητήσεις με τους δήμους, τις τοπικές κοινότητες και τους τοπικούς φορείς και συλλόγους” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ακόμα, όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές στη Μεσσηνία, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έχει εκσυγχρονίσει το δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, το γήπεδο του Μεσσηνιακού, το γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, το γήπεδο στο Πλατύ όπου σύντομα θα εγκατασταθεί και ηλεκτροφωτισμός, ενώ σύντομα ξεκινά με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ η παρέμβαση στο γήπεδο στον Μελιγαλά. Αναφέρθηκε παράλληλα στα γήπεδα στην Ελαία, στην Κυπαρισσία και στους Γαργαλιάνους, ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνει παρέμβαση, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Καλαμάτας, και στο Κλειστό Γυμναστήριο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας προκειμένου “να καταστεί κατάλληλο για ομάδα της πρώτης κατηγορίας, δεδομένου ότι η Καλαμάτα 80 κέρδισε επάξια την άνοδο της στην Volley League. Η Περιφέρεια θα παρέμβει για να είναι έτοιμο έγκαιρα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τέλος, ο Π. Νίκας τόνισε το σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε ως προς τη συνδρομή στην πυροπροστασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την τοποθέτηση συνολικά 63 ανοιχτών υδατοδεξαμενών σε στρατηγικά σημεία, έργο με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ -ενώ εξήρε στο σημείο αυτό τη γενικότερη συμβολή του γενικού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλη Χαντζή.