Συνάντηση Αθανασόπουλου – Λυκουρέντζου για τη ζημιά στις ελαιοκαλλιέργειες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοκαλλιέργεια στον Δήμο Μεσσήνης, ενημέρωσε σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στον ΕΛΓΑ, συζήτησε εκτενώς με τον πρόεδρο του Οργανισμού θέματα αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή ώστε να υποβληθεί αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών μέσω προγραμμάτων ΚΟΕ και τόνισε πως κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η τεράστια ζημιά σε πολλές περιοχές του Δήμου μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες έως και 42 ο C, προκάλεσαν στις καλλιέργειες του Δήμου Μεσσήνης
μεγαλύτερες ζημιές από ότι σε άλλες περιοχές. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι απώλειες της παραγωγής φτάνουν το 100%. Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, θα διεκδικήσει αποζημίωση των αγροτών της σε επίπεδο Δήμου, καθώς το επιτρέπει το πλαίσιο των ΚΟΕ.

Επίσης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή -δεδομένου ότι έχουμε έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό Δήμο- αναλαμβάνει δράσεις στήριξης αγροτών και παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ώστε να διευκολύνει τις προσπάθειες των αγροτών. Επέμεινε δε προς τον κ. Λυκουρέντζο, ότι τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο οφείλουν να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους με την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που πλήττει την
τοπική αγροτική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αφού ενημερώθηκε διεξοδικά από τον κ. Αθανασόπουλο, διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο καθότι η ελαιοκαλλιέργεια πλέον πλήττεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες τα τελευταία χρόνια.