Συνάντηση Αθανασόπουλου με Ν.Ε. ΤΕΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Κουτραφούρης και τα μέλη Παντελής Νικολαράκης και Σπύρος Κατσαρέας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Δημήτρης Καλοφωλιάς.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του. Τη στελέχωση αναμένεται να διευκολύνει η νέα νομοθεσία (που προβλέπει δημιουργία Μητρώου Μηχανικών μέσω της ΕΕΤΑΑ) και δίνει την δυνατότητα στους δήμους να υπογράφουν προγραμματικές συμβάσεις με μηχανικούς για παρακολούθηση έργων και
σύνταξη μελετών. Επίσης, οι υπηρεσίες θα ενισχυθούν και μέσω της Κινητικότητας υπαλλήλων του Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για θέματα που προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης όπως η εκπόνηση της μελέτης επανακαθορισμού της περιοχής ΛΠ3 του Γ.Π.Σ. Μεσσήνης σε συνολική έκταση 6.000 στρ. Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην προώθηση της οριοθέτησης οικισμών, όπως οι οικισμοί Χράνων και Αρχαίας Μεσσήνης, θέμα που ο Δήμαρχος έχει ήδη
συζητήσει με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη. Ακολούθως, ζήτησε τη συμβολή των εκπροσώπων του ΤΕΕ στην προώθηση προτάσεων για επίσπευση διαδικασιών που ταλανίζονται από τη γραφειοκρατία.
Και οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ της τακτικής συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων σε τεχνικά ζητήματα που δίνουν λύσεις και προωθούν αναπτυξιακές δράσεις.