Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου με το συντονιστικό του Ταϋγέτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τη συντονιστική επιτροπή των χωριών του Ταϋγέτου συναντήθηκε χθες ο
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή. Τη συντονιστική επιτροπή αποτελούσαν οι πρόεδροι των έξι κοινοτήτων του Ταϋγέτου, οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Ταϋγέτου και κυρίως αφορούν τις συχνές καταπτώσεις των βραχωδών υλικών στο εθνικό δίκτυο, τα κατολισθητικά φαινόμενα καθώς και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε για την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία περιορίζεται στον Εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, καθώς και για τα έργα που υλοποιεί και προγραμματίζει η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί σύμβαση, μεταξύ του
Περιφερειάρχη και του αναδόχου για έργο υλοποίησης παρεμβάσεων στο εθνικό δίκτυο της περιοχής. Το έργο αφορά καθαρισμούς πρανών, βελτίωση της σήμανσης, αποχιονισμό της οδού κατά την κρίσιμη χειμερινή περίοδο και καθημερινή παρουσία μηχανημάτων για την άμεση απομάκρυνση τυχόν καταπτώσεων. Στόχος του έργου είναι η αποφυγή ατυχημάτων καθώς και του κλεισίματος της οδού.

Επίσης υλοποιείται ήδη έργο καθαρισμών και τοποθέτησης πλεγμάτων, εκτάσεως 2 στρεμμάτων, στη θέση του 13 ου χιλιομέτρου λίγο πριν τη διασταύρωση προς την
κοινότητα Λαδά της εθνικής οδού.

Παράλληλα η Δ/νση Τεχνικών Έργων της έδρας της Περιφέρειας, η οποία επιβλέπει το έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας της 82 ης Εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης προϋπολογισμού 3.000.000 €, θα προωθήσει σύντομα στην οικονομική  επιτροπή το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το έργο προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, τεχνικές επεμβάσεις σε κατολισθητικά φαινόμενα και τοποθέτηση πλεγμάτων, εκτάσεως 10 στρεμμάτων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποστηρίξει τέτοια έργα ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των συχνών καταπτώσεων και να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή του Ταϋγέτου. Για το σκοπό αυτό θα προσανατολιστεί η Περιφέρεια, στα πλαίσια των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ), την προετοιμασία και χρηματοδότηση προτάσεων για την περιοχή του Ταϋγέτου.