Συναυλία με έργα Ισπανών συνθετών στο 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας θα παρουσιάσει την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.00 στην Κεντρική Σκηνή του 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας , μια μοναδική συναυλία με έργα Ισπανών συνθετών. Το φαινόμενο της κιθάρας ο Aniello Desiderio έρχεται για ένα μοναδικό ρεσιτάλ.

O Aniello Desiderio θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Η παρουσία του Ιταλού σολίστ αποτελεί τιμή για το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται  δεκαοκτώ Ά Βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς και επτά προσωπικοί δίσκοι. Έχει χαρακτηριστεί ως «παιδί θαύμα», «ιδιοφυΐα», «ο Ορφέας της κιθάρας, «ο κιθαρίστας του αιώνα», «το φαινόμενο της κιθάρας». Η πρώτη παρουσία του σπουδαίου σολίστ εκτός συνόρων λαμβάνει χώρα το 1989 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας του. Έκτοτε, έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου καλεσμένος στα σπουδαιότερα Φεστιβάλ μουσικής. Έχει συμπράξει με την  Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου του Βερολίνου, την Φιλαρμονική Δωματίου της Βαυαρίας, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Κεμπέκ κ.ά.

Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ θα παρουσιάσει έργα Ισπανών συνθετών υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το καταπληκτικό κονσέρτο του Joaquín Rodrigo, Fantasía para un gentilhombre  (Φαντασία για έναν ευγενή).

Στο πιάνο συνοδεύει ο σολίστ – καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας – Λουκάς Γεώργας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 11:00-13:00 & 18:00-20:00 & στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 15:30-21:00.