Συναυλία του Καλαματιανού Κουαρτέτου Εγχόρδων “Hemiolion”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 21:00, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος”), το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ θα τιμήσει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, με μια συναυλία του Καλαματιανού Κουαρτέτου Εγχόρδων “Hemiolion”.

Οι Αντώνης Μαζιώτης & Μιχάλης Κουντούρης (βιολιά), Σοφία Αναγνώστου (βιόλα) και Διονύσης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο) θα παρουσιάσουν έργα για κουαρτέτο εγχόρδων των L.v. Beethoven, J. Haydn και S. Barber και με την φιλική συμμετοχή του κιθαρίστα και καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνη Κουφουδάκη θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους με το διασκεδαστικό και ευφάνταστο τέταρτο μέρος του κουιντέτο G.448 του L. Boccherini, “Fandango”.

Το κουαρτέτο εγχόρδων «Hemiolion» ιδρύθηκε το 2022 στην Καλαμάτα από μουσικούς που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Μουσικό Σχολείο της πόλης.

Το κουαρτέτο συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Καλαμάτας το Φεβρουάριο του 2022 σε συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου της πόλης εκτελώντας το έργο op 76 in d minor «Fifths»του J. Haydn. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες καλλιτεχνικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Πειραματικό Δημοτικό, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας κ.α. Σκοπός του κουαρτέτου είναι τόσο η ενασχόληση του με σημαντικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου όσο και η συνεργασία του με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως με τον κιθαρίστα και καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνη Κουφουδάκη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει και στην εκπαιδευτική του δράση, μέσω εκδηλώσεων και δράσεων σε σχολεία, φέρνοντας έτσι τους μαθητές πιο κοντά στη μουσική.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.