Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ημερίδα του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών για την περιφερειακή ανάπτυξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδιοργανώσει και θα στηρίξει οικονομικά την διεξαγωγή στην Καλαμάτα, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ημερίδας του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών (Regional Policy Monitor) με θέμα “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η θέση της στην Περιφερειακή Ανάπτυξη της χώρας”.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στους εκπροσώπους του πιο πάνω φορέα, με τους οποίους συναντήθηκε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 9 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, η οποία θα αποτελέσει βήμα παρουσίασης και ανάδειξης σημαντικών έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιαστούν επίσης στοιχεία ερευνών και μελετών που αφορούν σε ζήτημα περιφερειακής ανάπτυξης και συγκεκριμένα:

– Mελέτη που αφορά στην περιφερειακή διάσταση της εισοδηματικής φτώχειας, την οποία εκπόνησε το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών σε συνέργεια με τον οικονομολόγο καθηγητή Αλέξανδρο Καρακίτσιο.

– Εκθεση για την παρακολούθηση τάσεων κοινωνικο-οικονομικών δεικτών σε περιφερειακό επίπεδο, την οποία εκπονεί το ΙΟΒΕ (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών.

– Εκθεση για την πρόοδο των ελληνικών Περιφερειών σε σχέση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), την οποία εκπόνησε το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών σε συνέργεια με την καθηγήτρια του ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Φοίβη Κουντούρη.