Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνεδρίαση, παρευρέθη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ο οποίος δήλωσε ότι  εν όψει αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος θα διαθέσει 15  οχήματα, θα προσληφθούν 40 εποχιακοί πυροφύλακες για θα καλυφθούν οι ανάγκες (για 3 μήνες) σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τέλος ανέφερε ότι την Τετάρτη 2 Μαΐου θα αναχωρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/Δνση Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων (πεζικού και αεροπορίας), στελέχη υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ, Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.λπ.) και φορέων, στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και Εθελοντικές Οργανώσεις.
Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων, αιτήματα προέδρων και εθελοντών, τα οποία καταγράφηκαν για την άμεση απόκριση των υπηρεσιών του Δήμου.