Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, έγκριση προγραμματικών συμβάσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προγραμματικές συμβάσεις για σημαντικά αθλητικά έργα -σε Αργολίδα και Λακωνία- εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδρίασε χθες Δευτέρα 12 Ιουνίου, στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, το σώμα ενέκρινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και α) του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Γύθειο και β) του Δήμου Ερμιονίδας για την μελέτη και κατασκευή νέου κλειστού μεταλλικού γυμναστηρίου στον εν λόγω δήμο της Αργολίδας.

Ακόμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο προέβη στην έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, για την εφαρμογή τεχνολογιών Γεωπληροφορικής και Αυτοματισμών στο σύνολο της Περιφέρειας με σκοπό την βελτιστοποίηση των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας.

Εξ άλλου, το σώμα ενέκρινε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας αμεα Πελοποννήσου με αντικείμενο την διενέργεια έρευνας για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών που αφορά στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εγκρίθηκε επίσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Λυσώ” Εκπαιδευτική – Διαχειριστική ΑΜΚΕ με αντικείμενο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας για άτομα με αναπηρία.