Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης για τα αδέσποτα ζώα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, μεταξύ των Αντιδημάρχων Καλαμάτας και Μεσσήνης Γιώργου Φάβα και Τάσου Παπαγεωργίου, παρουσία του Διευθυντή της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Λιοντήρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που πρόκειται να λειτουργήσει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μεσσήνης από τον νεοσύστατο Διαδημοτικό Σύνδεσμο Διαχείρισης αδέσποτων ζώων των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι οι δύο Δήμοι έχουν λάβει ήδη τη σχετική απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με προϋπολογισμό 740.000 € με ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι διαδικασίες σύνταξης και υποβολής του φακέλου στο Υπουργείο Εσωτερικών, φάκελος που θα περιέχει την μελέτη εφαρμογής – υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου σχετικά με την ίδρυση του καταφυγίου.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκαν και οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα.