Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης – 104 οι διασωθέντες του ναυαγίου, 78 έχουν ανασυρθεί νεκροί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Φώτο αρχείου

Σε επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, σχετικά με την τραγωδία του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

«Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν., εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Α. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν.

Επίσης, γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 αλλοδαποί και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί».

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Σημειώνεται, ότι με την ολοκλήρωση της προανακρικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, οι 104 αλλοδαποί θα μεταφερθούν (πιθανόν τις επόμενες ώρες) με λεωφορεία που έχει ήδη μισθώσει ο Δήμος, σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών. Έως τη μεταφορά τους, ο Δήμος Καλαμάτας και οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και δομές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα αλλά και εθελοντές θα συνεχίσουν να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους (νερό, φαγητό, ρούχα κ.λπ.). Αξίζει να τονιστεί ότι, από την πρώτη στιγμή, είναι συγκινητική και η προσφορά από κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής.

Ήδη οι 78 σοροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή που σημειώθηκε το ναυάγιο μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της πόλης με φορτηγό – ψυγείο για εξέταση προς τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.