Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή ΔΕΘ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια θα είναι τιμώμενη στην φετινή 85η ΔΕΘ, από τις 11 ώς τις 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας με δύο περίπτερα 200 τ.μ. το καθένα -ένα επετειακό, στην είσοδο της Έκθεσης, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με συμμετοχή και της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, και ένα εμπορικό, στον κυρίως χώρο της ΔΕΘ.

Στη σύσκεψη, ο περιφερειάρχης όρισε στη συντονιστική επιτροπή για το επετειακό περίπτερο τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, οι οποίοι θα συνεπικουρούνται από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όσον αφορά στο εμπορικό περίπτερο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, σύσκεψη του περιφερειάρχη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας στην οποία θα καθοριστεί τι θα προβληθεί σε αυτό.

“Πρότασή μας είναι να προβληθούν η καινοτομία και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την επίδειξη εξαγώγιμων συσκευασμένων προϊόντων” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι στην επερχόμενη σύσκεψη θα γίνει ο ορισμός της συντονιστικής επιτροπής για το εμπορικό περίπτερο της Περιφέρειας.