Τα ΟΧΙ που αποτελούν αγκάθια ως τις εκλογές του Μαΐου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

@ΕΧΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ:

Καλή εβδομάδα ελπίζουμε χωρίς χειμώνα. Μέχρι να έρθουν οι Αλκυονίδες ημέρες του Ιανουαρίου. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Στην Δυτική Μεσσηνία αλλάζει την μορφή του μικροκλίματος, επηρεάζοντας τις καλλιέργειες αλλά κυρίως την ανθρωπογενή δραστηριότητα.

@Με χαλάζι μετά τα χιόνια σε περιοχές της Τριφυλίας και Πυλίας. Δυστυχώς όμως η Πολιτεία δεν ευθυγραμμίζεται με τις νέες εξελίξεις. Ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να συντάξει νέο κανονισμό λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα. Την ώρα που οι παραγωγοί ετοιμάζουμε με τρακτέρ να βγουν στους δρόμους….

@ΠΕΣΜΕΝΗ Η ΑΓΟΡΑ:

Οι γιορτές δεν έφεραν χαμόγελα στον εμπορικό κόσμο. Λόγω καιρού παρά την διάθεση των καταναλωτών που έχουν λιγοστά ποσά για ξόδεμα, ο τζίρος κινείται παντού πτωτικά στις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας ως το Κοπανάκι. Ούτε ένα μέτρο ή ένα μεγάλο έργο υποδομής στήριξης της αγοράς..

@Το Κέντρο ανοιχτού εμπορίου θα μορφοποιηθεί μετά τις εκλογές, αλλά οι υποσχέσεις και η οικειοποίηση έργων που δεν άρχισαν καν, έχει ήδη ξεκινήσει. Το κλίμα με την ψυχολογία των δημοτών και άρα καταναλωτών δεν ενισχύεται με ευχολόγια….Αυτό το παραμύθι να τελειώσει επιτέλους…

@ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ:

Αλλαγή σκηνικού με τον Κλεισθένη 1 που αλλάζει τους Δήμους. Σύμφωνα με το νέο εκλογικό σύστημα αλλάζει η μορφή των εδρών, οι παρατάξεις με την πολιτική τους μορφή, οι οικονομικές επιτροπές, οι κοινότητες, με νέα δεδομένα στη ψήφιση προυπολογισμού….

@Υποχρεωτική πλέον η Επιτροπή Διαβούλευσης σε Δήμους άνω των 5.000 κατοίκων, αυστηρή εποπτεία, με δημοτικά δημοψηφίσματα αλλά και τον Δημοτικό διαμεσολαβητή που θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Το στοίχημα είναι δεδομένο οπότε να δούμε αν οι εκλογές θα είναι τελικά αναίμακτες..

@ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, o Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών και ο Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και από κοινού, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης όσον αφορά την υποβάθμιση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Φιλιατρών προβαίνουν στην συλλογή υπογραφών μέσω της ιστοσελίδας avaaz.

@Τα ΟΧΙ όμως που έρχονται στην Τριφυλία πιθανόν να είναι ηχηρά. ΟΧΙ στην αφαίμαξη της περιοχής, ΟΧΙ στους πολιτικούς γυρολόγους που θα υποσχεθούν το ίδιο παραμύθι, ΟΧΙ στην απαξίωση και την αδιαφορία του καναπέ, ΟΧΙ στην αλόγιστη σπέκουλα για αδρανή θέματα αλλά για την ουσία..

@Το στοίχημα επομένως των εκλογών είναι πολλαπλό και ξεκάθαρο. Η αποξένωση της περιοχής που εν έτει 2019 παραμένει χωρίς δρόμους, χωρίς μεγάλα αναπτυξιακά έργα, κυρίως χωρίς σιδηρόδρομο, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους κανέναν…

@ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε πάντα νέα προεόρτια. Ετοιμάζονται άλλες 2 ανακοινώσεις υποψηφίων. Μέχρι τώρα όμως δεν έχουμε δει τίποτα συγκεκριμένο. Ούτε σχήματα με πρόσωπα, ούτε πρόγραμμα, ούτε ουσιαστικές παρεμβάσεις…

@Οι υποψήφιοι ασχολήθηκαν επειδή το βρήκαν εύκολο με το θέμα της υπολειτουργίας υποκαταστήματος τράπεζας στα Φιλιατρά. Στα δύσκολα όμως είναι το στοίχημα. Στις μάχες για ένα καλύτερο αύριο μέσα από το Δημοτικό συμβούλιο. Την τοπική Βουλή. Επομένως τα Δελτία τύπου είναι απλά για κατανάλωση.

@Αν δεν αποδείξουν ότι είναι ενεργοί πολίτες, ότι γνωρίζουν, ότι έχουν σχέδιο, τότε η Τριφυλία κινδυνεύει να παραμείνει αποπαίδι του Νότου. Αλλά ίσως μέχρι τότε να είναι ήδη αργά…Εμείς πάντως θα κάνουμε το καθήκον μας…