Τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο του μέγα ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του μέγα ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2023, από τον Δήμο Μεσσήνης, κατά τον εορτασμού του Αγίου Νικολάου του Νέου στον Ιερό Ναό, στην ομώνυμη παραλία Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, μιλώντας για τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Νικόλαο Χιώτη, υπογράμμισε ότι με την διάθεση της περιουσίας του στη Μεσσήνη, παρέχεται κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους και ασθενείς δημότες της πόλης μας, όπως ήταν ο όρος του διαθέτη. Τόνισε πως η πράξη του μεγάλου ευεργέτη της πόλης μας, σηματοδοτεί τον δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο καθώς με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που κληροδότησε στον Δήμο, επιτελείται ένας σπουδαίος κοινωνικός σκοπός. Η πραγματοποίηση δε του ετήσιου μνημοσύνου είναι ένα ελάχιστο δείγμα τιμής στον ευεργέτη που άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη.

Μετά την Θεία Λειτουργία και την τέλεση του μνημοσύνου, πραγματοποιήθηκε έξω από το Ναό, κλήρωση κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι κέρδισαν δώρα, από τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης.

Τη Θεία λειτουργία και το μνημόσυνο παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Τσέλιου, Κώστας Ρούτσης και Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξενόγιαννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πέτρος Κωνσταντινέας και Παναγιώτης Στέφανος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.