Τεχνητή Νοημοσύνη στο Δήμο Καλαμάτας προτείνει ο Τζαμουράνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ηλεκτρονική διακίνηση εσωτερικών εγγράφων, ψηφιοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων και γενικά των συναλλαγών με τους δημότες με την ενεργοποίηση τεχνητής νοημοσύνης, διαχείριση στάθμευσης μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών στο κινητό τηλέφωνο, είναι μια μικρή εικόνα από το αύριο που έχει σχεδιάσει για τον Δήμο Καλαμάτας ο “Πρότυπος Δήμος”.
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης μιλώντας χθες Κυριακή το βράδυ, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Elite City Resosrt”, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του συνδυασμού για την υλοποίηση ενός σύγχρονου και λειτουργικού ψηφιακού δήμου.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση της Olivia, μιας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία θα απευθύνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή από το κινητό του ο κάθε δημότης -οποιαδήποτε ημέρα και ώρα- και θα τον καθοδηγεί στην έκδοση του όποιου εγγράφου, πιστοποιητικού, δικαιολογητικού ή άδειας αυτός χρειάζεται.
“Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου δεν είναι ‘νεωτεριστικό κόλπο’, αλλά αποτελεί άμεση ανάγκη και την προωθούμε, τόσο για την πιο αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία του δήμου -μόνο οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων κάθε χρόνο αριθμούν 1.000.000 σελίδες-, όσο και για την ουσιαστική και γρήγορη εξυπηρέτηση των δημοτών. Και για όλα αυτά υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης” σημείωσε ο Β. Τζαμουράνης.
Η παρουσίαση έγινε από τον μαθηματικό Παναγιώτη Χειλά, υποψήφιο σύμβουλο στον συνδυασμό “Πρότυπος Δήμος” και τον μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Advertek.