Τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Οιχαλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Τετάρτη 20/5 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Οιχαλίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ντονάς, κ. Παπαδόπουλος και κ. Αντωνόπουλος, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Μελιγαλά κ. Μπουντακόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας κ. Αντωνόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Τζαβάρας, ο κ. Τζάννος εκ μέρους του Δασονομείου Μελιγαλά και ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οιχαλίας κ. Πάλλας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου 2020.

Όλες οι πλευρές τόνισαν ότι κατά την φετινή θερινή περίοδο χρειάζεται επαυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχει αυξηθεί ανησυχητικά ο βαθμός πρόβλεψης πυρκαγιάς και απαιτείται άψογη συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποφυγή επικίνδυνων φαινομένων .