Την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσίασε σήμερα η Θεατρική Ομάδα του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς,  συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης το 11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

kilkisΜαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων του Δημοτικού Σχολείου Εύας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του Γυμνασίου Καρδίτσας, του ΓΕΛ. Γαργαλιάνων, του 2ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, του 1ου Γυμνασίου Ταύρου, του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, του ΓΕΛ Ανδρούσας, του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, του Γυμνασίου Πεταλιδίου, παρακολούθησαν  την παράσταση. Την παράσταση παρακολούθησε επίσης το ΓΕΛ Μετσόβου, το οποίο βρισκόταν σε εκπαιδευτική εκδρομή.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, ο Παναγιώτης Μπεσσής, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και απένειμε αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, διοργανώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση Αρχαίας Πομπής» από τον μαέστρο Γιώργο Μουνδρουλέα, διάρκειας 20-25 λεπτών. Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Εύας και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

Αύριο, Τετάρτη 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Εκκλησιαστήριο το  2ο Φεστιβάλ των μικρών, «Σχολεία εν δράσει», στο οποίο συμμετέχουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Συντελεστές της παράστασης «Αντιγόνη» του  Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς:

Σκηνοθεσία: Ελένη Λιαρετίδου

Σκηνικά: Χρήστος Μπερεδήμας

Κοστούμια: Ελένη Λιαρετίδου

Χορογραφία: Πένυ Ελευθεριάδου

Ηθοποιοί:

Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου (Αντιγόνη)

Αλεξάνδρα Κρυωνά (Ισμήνη)

Χρήστος Σαλτσίδης (Κρέων)

Θοδωρής Μεσίγγος (Φύλακας)

Θοδωρής Αθανασιάδης- Λάμπρου (Αίμων)

Αλέξανδρος Αγοράκης (Αγγελιοφόρος)

Καλλιόπη Αλπανίδου (Ευρυδίκη)

Μανόλης Λαζαρίδης (Τειρεσίας)

Χορός:

Αποστολίδου Ιωάννα,

Βαχαρέλη Σεμίνα,

Βλαχοπούλου Ελπίδα

Γαβριηλίδου Μαρία

Καντίδη Αθανασία

Ναζλόγλου Αναστασία

Παυλίδου Ελένη

Σκουλέλη Κατερίνα

Τσαρίδου Εύη

Κιουφέντζόγλου- Κατσαβέλη Ελένη

Χαλκιδου Νικολέτα,

Μπίκου Αναστασίου,

Τσαλακίδου Ελισάβετ

Παυλίδου Αλκμήνη,

Φούντα Μελίν