Την 17η επέτειό του γιόρτασε το Σάββατο το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης στο τελωνείο στη Μπούκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την 17η επέτειο εθελοντισμού, γιόρτασε το Σάββατο 12 Αυγούστου, το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης στο τελωνείο στη Μπούκα με τη μουσική βραδιά «Το Τελωνείο είναι μνημείο». Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, φίλοι των εθελοντών που γιόρτασαν μαζί τους την επετειακή ημέρα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Τερζής αναφέρθηκε στις δράσεις των εθελοντών στα 17 χρόνια οι οποίες στοχεύουν στον άνθρωπο, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης, στην ομιλία του, τόνισε ότι το σύνθημα «το Τελωνείο είναι μνημείο» εξέφρασε την πάνδημη επιθυμία δημοτών, φίλων της πόλης και όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διάσωσή του και αποτέλεσε ενωτικό στοιχείο για την προώθηση του ζητήματος που έχει φτάσει στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, μετά από θετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής. Στη συνέχεια, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για την ιστορικότητα της περιοχής του Τελωνείου.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχάρη το Σωματείο Εθελοντών για το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας ότι τα μέλη του δουλεύουν αθόρυβα, προσφέροντας πολυεπίπεδη στήριξη στους πολίτες και παράλληλα οργανώνουν ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική ιστορία και την παράδοση. Πρόσθεσε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στο Σωματείο και ενισχύει τις δράσεις του. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να περιέλθει το παλιό Τελωνείο στην κυριότητα του Δήμου ώστε να έχει τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών διάσωσης του κτιρίου, στην πρωτοβουλία του Ηλία Μπιτσάνη που αγκαλιάστηκε από όλους,  να κηρυχθεί το Τελωνείο ως μνημείο από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ και στην αναμενόμενη απόφαση το επόμενο διάστημα. Η διάσωση και ανάδειξή του, σημείωσε ο Δήμαρχος, θα ενταχθεί στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου που προωθεί η Δημοτική Αρχή με έργα και μελέτες.

Το μουσικό μέρος περιλάμβανε τραγούδι με την Αιμιλία Σαρρή την οποία συνόδευαν στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας και στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός και συμμετείχε και η χορωδία του Σωματείου Εθελοντών με μαέστρο τον Γιάννη Ζέρβα. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης.